Welke ingrediënten kom je tegen op onze etiketten?

Cosmetica etiketten kunnen er vaak behoorlijk ingewikkeld uitzien. Er staan veel namen op die veel mensen niet direct kunnen ontcijferen. Toch lijken de ingrediënten op het etiket vaak “enger” dan ze in werkelijkheid zijn. Zo betekent sodium olivate bijvoorbeeld niets meer dan pure olijfolie die in dit geval is verzeept.

Waarom staan de ingrediënten niet gewoon in het Nederlands vermeld?

Er geldt een strenge wet- en regelgeving binnen de EU voor het produceren van cosmetica. Zo moet ook het etiket aan regels voldoen. Één van die regels luidt dat de INCI namen van ingrediënten vermeld moeten worden. INCI staat voor: Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten. Doordat de namen universeel zijn kan dus iedereen begrijpen om welke ingrediënten het gaat. Dit is vooral belangrijk voor mensen met een allergie. Zij kunnen op deze manier snel zien of ze een product wel of niet kunnen gebruiken.

Wij maken onze zepen alleen met de allerbeste ingrediënten

We zoeken ze dan ook zorgvuldig uit. Dit kan betekenen dat ze biologisch zijn, of duurzaam verkregen. Sommige ingrediënten zijn extra goed voor mens en natuur. Zo helpt de inkoop van onze shea butter Ghanese vrouwen aan werk. Ook gebruiken wij beslist geen palmolie omdat de winning hiervan ernstige schade toebrengt aan mens en natuur. Zo zijn wij altijd op zoek naar een zo goed en eerlijk mogelijk product. Hieronder kun je alles wat wij in onze zepen gebruiken terugvinden, met een omschrijving waar het vandaan komt en waar het goed voor is.

 

© 2016 - 2024 ByJou.nl | Tasjes, sieraden & Modeaccessoires | sitemap | rss